Správa
Medzinárodná konferencia
PROGRAM KONFERENCIE
EKO-LOGICKÍ – EKO-TURISTICKÍ
zelená turistika šancou pre rozvoj poľsko-slovenského pohraničia
Utorok 26. mája 2015
13:30 -14:00 Prezentácia účastníkov
14:00 -14:45 Obed
14:45 -14:50 Otvorenie konferencie. Krátko o projekte.
14:50 -15:00 Premietanie filmu „Wrota Karpat Wschodnich” / Brána východných Karpát
15:00 -15:30 Možnosti rozvoja vidieckej turistiky v horskej časti Podkarpatského vojvodstva. Dr. Krzysztof Szpara, Vysoká škola informatiky a riadenia v Rzeszove.
15:30 -15:45 Prestávka na kávu
15:45 -16:15 Súčasnosť ekologických hospodárstiev a priamy predaj („predaj z dvora”) na Slovensku. Zuzana Homolová, expert pre ekologické hospodárstva v Prešovskom kraji.
16:15 -16:45 Produkcia ekologických potravín a tradičných výrobkov ako činiteľ ľudského zdravia a ochrany životného prostredia. Mimor. prof. Dr. hab. Ing. Jan Krupa, Vysoká škola informatiky a riadenia v Rzeszove.
16:45 -17:00 Prestávka na kávu
17:00 -18:00 Diskusia
19:00 Večera
Streda 27. mája 2015
8:00 - 9:00 Raňajky
9:00 - 9:30 Levoča, Spišský hrad - pamiatky Svetového dedičstva UNESCO. Milan Majerský, primátor Levoče
- 9:30 -11:00 Naše príklady dobrej praxe: „U Flika” – Roman Glapiak, Winnice Doliny Sanu – Tadeusz Błaszczyszyn, Odorica – Ladislav Janičina
11:00 - 11:15 Prestávka na kávu
- 11:15 - 12:00 Naše príklady dobrej praxe pokr.: “Organistówka – zdravie z divokých Karpát” Aleksandra Ryzner, “PPD Liptovská Teplička ekologická farma” film
12:00 - 12:30 Miestne, tradičné a regionálne produkty. Priamy predaj – prekážky a príležitosti. Dorota Jamrozy, riaditeľka odboru multifunkčného rozvoja vidieka, Maršálkovský úrad.
12:30 - 13:30 Diskusia
13:30 - 14:30 Záver konferencie. Obed.
Konferencia sa uskutočnila v hoteli Gloria v Przemyślu, ul. Sybiraków 31.
Účastníci konferencie mali v rámci projektu zabezpečenú dopravu, nocľah a stravovanie.